Loading...
Pomenia 2018-03-08T09:57:31+00:00

OMMELLINEN TUO POMENIAN SADUNMAAILMAN KAIKKIEN SAATAVILLE

Ommellinen ja Pomenia ovat aloittaneet yritysyhteistyön, jonka myötä Pomenian maailma siirtyy elämään sisustustekstiileihin ja kankaisiin, joita Ommellinen valmistaa ja myy toukokuusta alkaen.

Pomenian perustaja satutaiteilija Petronella Grahn tunnetaan käsityöpiireissä myös Tinttu.comin perustajana. Pomenia on sadunmaailma, joka sai alkunsa liki kaksikymmentä vuotta sitten niistä iltasaduista, joita Petronella kertoi ja piirsi lapsilleen. Unien Satumaassa peikot, lohikäärmeet, yksisarviset ja keijut prinsessoineen seikkailevat paikassa, josta meistä jokainen muistaa ehkä olleensa kauan kauan sitten. Kaupallisesti sadunmaailma tuodaan kohti aineettomia formaatteja kuten mobiilipelejä, satuja, musiikkia ja animaatioelokuvia eli sinne missä lapset ovat v. 2018. Pomenian satumaailmalle luonteenomaista ovat elävät voimakkaat värit, taiteellisuus, runsaat yksityiskohdat kuin vahvojen tunnelmien välittäminen. Pomenialle yhteistyö Ommellisen kanssa on yksi osa suurempaa kokonaisuutta.

Yhteinen sointu löytyi rakkaudesta kauniisiin asioihin, yrittäjyydestä ja lapsuuden arvomaailmasta

Nuori ja kasvava yritys herätti Pomenian satutaiteilija Petronella Grahnin mielenkiinnon. Kun vielä kuosit ja yrityksen ajatusmaailma tuntuivat sopivan yhteen, hän ehdotti yritysyhteistyötä. Ommellisen puolelta kiinnostus Pomeniaan syttyi välittömästi, kun Liisa Häkli tutustui Unien Satumaahan ja sen hahmoihin.

—Vaikutuin Petronellan osaamisesta. Pomenian maailma on jotenkin tosi erilaista mitä on olemassa. Siinä on värejä, yksityiskohtia ja kolmiulotteisuutta. Siinä on paljon katsottavaa ja monenlaisia tunnelmia. Minua ilahduttaa, jos voin levittää Pomenian taikapölyä eteenpäin. Sadun maailma tuottaa hyvää mieltä ja se on kaikille avoin, Liisa Häkli kertoo.

Yhteistyökuvio on tehty molemmille selkeäksi. Pomenia keskittyy designkuoseihin ja taiteen tekemiseen, Ommellinen hoitaa tuotteiden valmistamisen ja myynnin.

Väriä ja tunnelmia koteihin

Pomenian ja Ommellisen yhteistyö tuo asiakkaille laajenevia valikoimia niin vaatteiden kuin kankaidenkin parissa. Suurin uutuus on kuitenkin sisustustekstiilit, joihin kuuluvat aluksi pussilakanat, pöytäliinat, verhot ja kankaat. Tällä aluevaltauksella Ommellinen haluaa herätellä niitä asiakasryhmiä, jotka pitävät väreistä, mutta eivät kuitenkaan halua pukea niitä päälleen.

—Kaikki eivät halua vaatteekseen isoja, värikkäitä kuoseja, mutta he voivat haluta niitä kotiinsa. Näillä tuotteilla voimme välittää tunnelmia myös koteihin ja palvella laajempaa asiakasryhmää, Liisa Häkli sanoo.

Ommellisen nykyinen tuotanto jatkaa samalla tavalla kuin aiemminkin. Kuosit, vaatemallistot ja kangasmyynti säilyvät ennallaan. Yhteistyön myötä yritys laajentaa tulevaisuudessa valikoimiaan myös lasten ja miesten osalta.

Kasvu työllistää kotimaassa

Uusien tuotteiden tähtäimessä on myös ulkomaat, joista haetaan lisäkasvua. Kasvu mahdollistaisi uusien ihmisten palkkaamisen ja tukee uusien tuotteiden kehittämistyötä. Tuotteiden valmistaminen työllistää myös Jyväskylän ulkopuolella.

—Olemme innoissamme tästä meille uudesta tavasta tuoda tuotteita markkinoille, tämä on mielenkiintoinen lisä Ommellisen tuotantoon. Kokemuksena rikastuttava yritysyhteistyö mahdollistaa paljon, Liisa Häkli toteaa.