Siirry tekstiin
MYYMÄLÄ AVOINNA TI-PE 10-18, LA 10-14 MYYMÄLÄ AVOINNA TI-PE 10-18, LA 10-14
NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ! NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSIIN SUOMESSA! Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksiin Suomessa!
Kieli
Ostoskori
Merinovillan ompelu – lue vinkkimme - Ommellinen

Merinovillan ompelu – lue vinkkimme

Suomessa neulottu merinovilla on mielestämme ylivertainen materiaali, sillä se tuntuu ylelliseltä ja miellyttävältä yllä. Ohut ja sileä luonnonmateriaali ei kutita vaan on lämpöinen, hengittävä ja pehmeä ihoa vasten. Merinovilla on hyvä valinta myös siksi, että se on kestävä materiaali ja kaipaa pesua harvoin. Upeiden ominaisuuksiensa vuoksi merinovillaneulos sopii täydellisesti vaateompeluun.

Saamme usein viestejä asiakkailtamme, jotka pohtivat uskaltaisivatko ommella merinovillaisen vaatteen. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan! Merinovilla sopii vaateompeluun yhtä hyvin kuin trikoo tai joustocollegekin eikä ompelu ole muita materiaaleja vaikeampaa tai hankalampaa. 

 

Ota nämä asiat huomioon, kun ompelet merinovillasta, vai kun ompelet merinovillaa:

  1. Varmista kaavaa leikatessa, ettei merinovilla veny kaavan alla, sillä silloin se helposti vetäytyy leikkuun jälkeen ja kaavan osista tulee suunniteltua pienempiä. 

  2. Merinovilla laskeutuu hieman eri tavoin kuin esim. trikoo ja tästä syystä mm. hameen helma tai housun lahje saattaa tuntua käytössä pidemmältä. Neulos ei kuitenkaan jousta pystysuunnassa niin paljon, joten esim normaaliin leggarikaavaan kannattaa lisätä haarakoukkuun lisää korkeutta, jotta vyötärö ei jää liian matalaksi. 

  3. Usein moni pohtii, kannattaako merinovilla esipestä ennen ompelua. Me toki suosittelemme pesua, jolloin yllätyksiä ei tule valmista vaatetta pestäessä. Samalla kuitenkin tiedostamme, että merinovillan työstäminen on hieman helpompaa, mikäli materiaalia ei ole etukäteen pesty. Mikäli esipeset merinovillan, muista kuositella neulos ja kuivata se mahdollisimman vaakatasossa, jolloin se ei pääse venymään. Mikäli et esipese merinovillaa, valmistaudu pieneen kutistumiseen pesussa ja huolehdi, että leikkaat kappaleet varmasti lankasuoraan. Makuasioita, molemmilla tavoilla pääsee onnistuneeseen lopputulokseen! 

  4. Varmista, että saumurisi tai ompelukoneesi säädöt sopivat merinovillan ompeluun. Kokeile saumaamista ensin pienelle testitilkulle. Liian tiheä tikki saattaa venyttää neulosta ja liian harva tikki saattaa ratketa venytyksessä – tämä sama pätee kaikkien joustavien materiaalien kanssa. Tarkista myös, että paininjalan puristus ei ole liian kovalla, jolloin päälimmäinen kangas lähtee työntymään helposti. Mikäli koneestasi löytyy differentiaalisyöttö, kannattaa sitä mahdollisesti hieman lisätä, jolloin valmis sauma aaltoilee vähemmän.

  5. Ole tarkkana, ettet venytä kangasta ommeltaessa. Venynyt sauma voi mennä kippuralle ja sauman pituus kasvaa. Villa on hyvin joustavaa ja materiaalin venyessä esim. lahkeista saattaa tulla hieman eri mittaiset. Anna koneen syöttää neulosta tasaisesti, älä kiristä / venytä materiaalia ja pidä huoli, että molemmat kerrokset kulkevat samaan tahtiin. 


Merinovilla sopii kaikenlaiseen vaateompeluun

Me Ommellisella rakastamme merinovillaa materiaalina ja pukeudumme siihen heti, kun sää ulkona viilenee. Merinovilla sopii hengittävyytensä ansiosta ympäri vuoden käytettäväksi, mutta erityisen ihanalta se tuntuu syksyllä ja talvella. Tiesithän, että merinovilla sopii upeasti myös lasten kerrastojen ja lämpöpukujen materiaaliksi. 

Me Ommellisella olemme ommelleet merinovillasta paitoja, mekkoja ja neuletakkeja ja tiedämme, että myös asiakkaamme ovat ommelleet villasta valloittavia asukokonaisuuksia. Laajasta kaavavalikoimastamme löydät useita kaavoja, jotka voit toteuttaa niin merinovillasta, trikoosta kuin joustocollegestakin. 


Villakietaisun ja Villapoolo/Villamekon kaavat

Villakietaisun ja Villapoolo/Villamekon kaavat ovat suunniteltu alunperin ommeltavaksi merinovillasta, mutta olemme nähneet upeita Villakietaisuja myös joustocollegesta ja Villapooloja trikoosta. Samalla kaavalla toteutat siis monipuolisesti erilaisia asuja, erilaisiin käyttötarkoituksiin. 

 

Pitkän neuletakin kaava

Rentoilutakki ja merinovilla sopivat täydellisesti yhteen. Mikä onkaan parempaa kuin lämmin, pitkä neuletakki, johon on ihana kietoutua! Ommellisen alkuajoista saakka Rentoilutakki on ollut yksi mallistomme suosikkituotteista. Se on eri tyyleihin ja tilanteisiin sopiva vaate, jota voit käyttää sisällä tai sään salliessa myös päällystakkina. Lue lisää ihanasta Rentoilutakista.

 

Merinovillaisen tunikan ja paidan kaava

Merinovillainen Halaustunika on juhlava vaate vaikkapa pikkujoulukauteen. Näyttävät laskokset hihansuissa ja kaunis, laskeutuva kaulus tuovat tunikaan tyylikkyyttä. Lyhentämällä Halaustunikan kaavaa, voit ommella itsellesi ihanan Laskospaidan.

 


Jättipaidan kaava

Merinovillainen Jättipaita on asiakastoive, jonka toteutimme viime syksynä. Vaatteesta tuli valtavan suosittu ja palaa varmasti usein Ommellisen syysvaatevalikoimaan valmiina vaatteena. Ihastu sinäkin Jättipaidan suloisuuteen! 

 

Lyhyen neuletakin kaava

Tulppaanitakkia ompelimme alunperin puuvillaneuloksesta, mutta merinovillaisena rakastamme sen rentoutta ja pehmeyttä. Tulppaanitakki on mutkaton ja helppo neuletakki, joka sopii ihanasti vaikkapa Luottopaidan tai Lempipaidan kaveriksi. 

 

Ompele merinovillaisia asusteita

Merinovillaiset asusteet ovat parhaita! Lue blogistamme vinkit, kuinka ompelet helposti ja nopeasti asusteita lämpöä tuomaan. Asusteet ovat myös ihania lahjaideoita, jotka on nopea ja helppo toteuttaa.

 

Suosittelemme rohkeasti kokeilemaan merinovillan ompelua! Lempeä ja lämmin lopputulos palkitsee sinut varmasti. <3 Pehmoiset, kotimaiset merinovillaneulokset löydät verkkokaupastamme sekä myymälästämme Kinkomaalta. Tutustu ja ihastu!

 

 

Näin käytät Ommellisen kaavoja

Ommellisen kaavoilla on yksi vaate per arkki, joten arkki on visuaalisesti selkeä ja helposti tulkittavissa. Kappaleista löytyy myös tärkeät merkit yhdellä silmäyksellä. Kaavat ovat kokonaisia, joten sinun on helppo verrata kappaleita lempivaatteeseesi ja varmistaa oikea koko. Kaavan mukana saat kirjalliset ompeluohjeet sekä linkin opastusvideoon.

 

Ommellisen kaavat ovat silitettäviä ja sinulla on (ainakin) kolme tapaa käyttää niitä: 

1. Silitä kaava-arkki suoraan kankaalle.

2. Leikkaa oma kokosi irti arkista ja silitä kankaalle.

3. Jäljennä kaava omalle paperille ja toimi normaalin kaava-arkin tavoin. 

 

Lue lisää blogistamme, kuinka käytät Ommellisen kaavoja.

 

Suomessa neulottu merinovilla

Ommellisen merinovillaneulos on 100 % merinovillaa ja se neulotaan Orivedellä, vain alle 100 km päässä Ommellisen työtiloista. Merinovilla on Mulesing-vapaata ja siihen on tehty Superwash-käsittely. Merinovillan kutistuvuus on n. 10 %. Villan voi pestä villapesuohjelmalla 30 °C. Kuosittelu tulee tehdä kosteana ja kuivattaa villa mahdollisimman vaakatasossa. Rumpukuivaus on kielletty. Pesun sijaan suosittelemme merinovillalle tuuletusta raikkaasta ilmassa tai lumikylpyjä. Ulkoilmassa villa raikastuu ja mahdolliset hajut häviävät. Lue lisää blogistamme, kuinka pidät merinovillaisesta vaatteestasi hyvää huolta.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods