Siirry tekstiin
MYYMÄLÄ AVOINNA TI-PE 10-18, LA 10-14 MYYMÄLÄ AVOINNA TI-PE 10-18, LA 10-14
NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ! NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSIIN SUOMESSA! Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksiin Suomessa!
Kieli
Ostoskori

Meiltä kysytään usein samantyyppisiä kysymyksiä vaatteiden valmistuksesta, mitoituksesta ja toimituskuluista, joten kokoamme vastauksia tälle palstalle. Moni asia on sellainen, joka kertoo Ommellisen tavasta toimia ja koska tavoitteenamme on läpinäkyvyys, kerromme näistä mielellämme. Olethan yhteydessä, jos jokin asia mietityttää.

TUOTTEIDEN SAATAVUUS – MIKSI KOOT SAATTAVAT LOPPUA?

Leikkaamme, ompelemme, silitämme ja kuvaamme kaikki vaatteet omissa tuotantotiloissamme Kinkomaalla. Ennen uuden erän tekemistä päätämme mitä kuosia ja kokoa tehdään minkäkin verran. M ja L -koot ovat usein suosituimmat ja teemme niitä muita kokoja suuremman määrän. Tästä huolimatta ne loppuvat usein ensimmäisenä. Valitettavasti meillä ei ole mahdollista tehdä yksittäisiä kokoja / kuoseja lisää, koska se katkaisee sarjatyömme. Tuotteet on suunniteltu ja hinnoiteltu tehtäväksi sarjatyönä.

KOSKA PUUTTUVAA KOKOA TULEE LISÄÄ?

Meillä on paljon eri malleja tuotannossa ja kuoseja vielä sitäkin enemmän. Valitettavasti emme voi luvata uutta erää jo loppuneen tilalle, koska seuraavan erän tekoon saattaa olla pitkä aika ja kuosien saatavuus vaihdella. Pyrimme kuitenkin aina toimimaan kokonaisuuden kannalta järkevästi ja olemaan ketteriä. Mikäli joku yksittäinen tuote yllättää suosiollaan, pohdimme varmasti mahdollisuutta uuteen settiin. Uskomme, että rajallinen saatavuus lisää käyttäjän onnellisuutta uniikin vaatteen muodossa.

Leikkaamme ompelimossamme käsityönä noin yhden vaatemallin viikossa.  Laskemme siis käytännössä viikkoja ja se määrittää, miten monta sarjaa voimme vuositasolla tehdä. Mikäli jokin malli osoittautuu ennätyssuosituksi ja sitä tehdään lisää, siirtyy joku toinen aikataulutettu leikkuu. Pienen yrityksen ketteryys on iso etu ja se mahdollistaa paljon. Samalla on kuitenkin tiedostettava, että kaikkea haluamaamme emme aina ehdi tehdä. Olemme superylpeitä ketterästä ompelimostamme. Se reagoi, tekee parhaansa ja onnistumme usein monessa asiassa!  

TEKEEKÖ OMMELLINEN YKSITTÄISIÄ TILAUSTUOTTEITA?

Valitettavasti tähän resurssimme eivät taivu, vaikka se upeaa olisikin. Tuotantomme on laskettu niin, että teemme kerralla 300 - 500 kpl sarjan. Tuotteet on hinnoiteltu ja aikataulutettu tämän mukaan. Yksittäisen tuotteen materiaali- ja aikakulutus on kokonaan erilainen ja tästä syystä mahdotonta toteuttaa. Löydät meiltä kuitenkin ison määrän kaavoja sekä kankaita, joiden avulla voit itse tehdä / tilata toisesta ompelimosta toivomasi tuotteen haluamallasi kuosilla. 

VOINKO VARATA TUOTTEITA ENNAKKOON?

Emme valitettavasti varaa tuotteitamme, koska haluamme vaalia tasapuolisuutta. Valmistamme aina koko erän valmiiksi, kuvaamme ja lisäämme myymälään ja verkkokauppaan. Näin tuote on samaan aikaan kaikkien saatavilla. 

VOISIKO SAADA VERKKOKAUPASTA ILMOITUKSEN, MILLOIN TUOTETTA TULEE LISÄÄ?

Emme valitettavasti voi aina luvata, että tuotteita tulee lisää, joten siksi verkkokaupassamme ei ole tätä ominaisuutta. Meille saa aina laittaa viestiä ja kysyä, onko uusi erä suunnitteilla. Vastaamme mielellämme, vaikka aina emme itsekään tiedä, mitä tuleman pitää! 

MITEN LÖYDÄN OIKEAN KOON OMALLE VARTALOLLE?

Ommellisen valikoimasta löytyy monia erilaisia vaatevaihtoehtoja, joista kannustamme etsimään omaan tyyliin ja omalle vartalolle parhaat vaihtoehdot. Sopivan koon löytyminen on monen asian summa: Tykkääkö istuvammasta vai rennommasta vaatteesta ja millaiset ovat vartalon mittasuhteet. Ommellinen kannustaa armollisuuteen ja siihen, että kaikki vartalot ovat omalla tavallaan upeita! Meille on tärkeää, että jokaiselle löytyy vaate, jossa on hyvä olla.

Verkkokauppamme kokotaulukosta löytyy aina tuotteen mitat, joita voit verrata johonkin omaan joustavaan lempivaatteeseesi. Uskomme, että näin pääset parhaiten lähelle omaa kokoasi. Emme lisää tuotetietoihin vartalomittoja, koska jokainen saa valita juuri sen verran väljyttä kuin itse haluaa.

Lämpimästi tervetuloa sovittelemaan vaatteita myös myymäläämme kinkomaalle.

MITEN KOOT SUUNNITELLAAN?

Ommellisen vaatesuunnittelun lähtökohtava on mukavuus ja käytännöllinen arki. Pyrimme tekemään erilaisia vaatemalleja, eri tilanteita ja käyttäjiä ajatellen. Uskomme siihen, että vaate on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei edes huomaa päällä. Tämä vaatii sen, että vaate on jostain kohtaa istuva ja pysyy päällä ilman jatkuvaa korjailua.

Uskomme, että meiltä löytyy jokaiseen makuun jotakin. Kurkkaa aina huolella tuotteen kokotaulukko ja tuotetiedot, jolloin voit tehdä mahdollisimman harkitun valinnan ja saada juuri itsellesi sopivan tuotteen. Sarjomme vaatteemme usein koosta XS kokoon XXXL.

Olemme kiitollisia palautteesta ja pyrimme kehittämään mallistoa toiveiden mukaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että yksi muutos muuttaa koko sarjan ja tästä syystä esimerkiksi pääntien muotoa ei ole yhteen erään mahdollista muuttaa.

MIKSI KUVISSA ON AINA SAMAT / SAMANKOKOISET MALLIT?

Kuvaamme tuotteet pääsääntöisesti työpäivän aikana ja kuvissa olemme me itse. Henkilökunnan lisäksi kuvissa vilahtelee ystäviä sekä perheenjäseniä. On merkityksellistä, että kuvien henkilöt ovat omaa jengiämme ja tiedämme, että vaatteet ovat myös heille tärkeitä. Aitous, mukavuus ja tilannekomiikka ovat kuvauksiemme suola. Toivomme, että tämä välittyy kuvien kautta myös teille.

Somessa #myommellinen – hästägin kautta löytyy kuvia vaatteistamme erilaisten käyttäjien päällä.

MITEN UUDET VAATEMALLIT SYNTYVÄT?

Ideat syntyvät usein työn lomassa ja etsimme jatkuvasti uusia yksityiskohtia. Käytämme ideoinnin pohjalla paljon myös vanhoja mallejamme ja muokkaamme niistä entistä ehompia. Jokainen uusi malli sarjontatestataan ja otetaan käyttöön arjessa. Näin saamme parhaan kokemuksen vaatteesta ja ehdimme tehdä viilauksia ennen isomman sarjan tekemistä. 

MIKSI OMMELLISEN VERKKOKAUPASSA ON TOIMITUSKULUT?

Toimituskulut suomeen ovat 5,50 - 6,50 €. Yli 150 € tilauksen toimitus Suomeen on ilmainen (ei koske kotiinkuljetusta: 10 €). Toimituskulut Eurooppaan ovat 10 - 20 €. Tilauksen voi myös noutaa itse Ommellisen myymälästä Kinkomaalta.

Toimituskulu pitää sisällään paljon - pakkausmateriaalin, lähettämisen, postimaksun. Pienessä yrityksessä toimituskulut muodostavat suuren menoerän. Tästä syystä “ilmaisia toimituskulu” -kampanjoita meillä ei ole ollut koskaan. 

Haluamme asiakkaidemme tiedostavan, että postittaminen Suomessa työllistää ison joukon ihmisiä ja toiminta sen ympärillä maksaa. Moni yritys sisällyttää toimituskulut tuotteen hintaan, mutta meidän mielestämme se ei ole tasapuolista - miksi toimituskulu pitäisi maksaa vaatteen hinnassa, mikäli noudat tuotteen myymälästä tai tulet sovittamaan sitä messuille?

Tässäpä on meille kaikille pähkinää purtavaksi :).

Pyrimme omalla vastuullisella toiminnallamme välttämään myös hupitilauksia, mitkä kuormittavat työllistäen, ekologisesti sekä taloudellisesti. Toivomme, että jokainen meiltä tehty hankinta on harkittu ja sen eteen nähdään vaivaa. Autamme mielellämme esimerkiksi oikean koon valinnassa, jotta tilaus osuisi oikeaan kerralla.

JOS JOKU ASIA JÄI VIELÄ ASKARRUTTAMAAN, OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods