Siirry tekstiin
MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17
NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ! NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSIIN SUOMESSA! Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksiin Suomessa!
Kieli
Ostoskori
Kasvun tavoitteena laajenevat valikoimat ja parantuva asiakaspalvelu - Ommellinen

Kasvun tavoitteena laajenevat valikoimat ja parantuva asiakaspalvelu

Lapsen kasvamisen huomaa siitä, kun housunlahkeet ovat salakavalasti kivunneet pohjetta kohden. Yrityksen kasvaminen tapahtuu taas usein kertarysäyksellä. Kun toiminta laajenee, työntekijöitä, varastoja ja koneita tarvitaan kaikkia lisää, ja vieläpä samaan aikaan.

Ommellisella muutokset ja kasvu ovat nytkähtäneet käyntiin vuoden 2017 aikana. Tällä hetkellä vaatteet leikataan, ommellaan ja viimeistellään alusta loppuun Ommellisen omissa tiloissa. Yrityksen perustaja Liisa Häkliä hymyilyttää ja hengästyttää samaan aikaan.

Kun tuotanto on omissa hyppysissä alusta loppuun saakka, sen hallinta on helpompaa. Muutoksia voidaan tehdä hetkessä ja hyvät ideat voidaan ottaa käyttöön vaikka saman tien. Kun kaikki tapahtuu täällä, tiedämme missä mennään. Pystyn hahmottamaan itse tilanteen paremmin, kun pystyn seuraamaan kaikkia työn vaiheita paikan päällä.

Hetkessä eläminen sopii minun luonteelleni, Ommellisen perustaja Liisa Häkli naurahtaa.

Jokaisessa työvaiheessa on Ommellisen leima

Liisa toivoo, että jokaisella työntekijällä on sellainen tunne, että omalla työllä on merkittävä rooli onnistuneen lopputuloksen kannalta. Se, että töissä on kiva olla, näkyy hänen mielestään myös tuotteissa. Kaikilla on mahdollisuus ideoida uusia tuotteita tai ehdottaa uusia tapoja tehdä töitä.

Kun joku tuote myy erityisen hyvin, se on välitön palaute onnistumisesta. Uudet asiakkaat ja myynnin kasvaminen ovat Ommellisen tekijöiden yhteinen ansio, ja siitä pitää iloita yhdessä.

Ommellisen uudet ihmiset ovat jokapäiväinen ilo

Töihin tultaessa Liisan mieltä lämmittää ajatus siitä, että Ommellisen tiloissa häärii päivittäin muitakin ihmisiä. Käsityöyrittäjälle uusien ihmisten palkkaaminen on iso askel, mutta Liisa kokee asian pelkästään positiivisena. Hänelle pelkkä tietoisuus siitä, että tärkeät henkilöt ovat säännöllisesti läsnä, on todella iso asia.

On ihanaa, kun muut ihmiset ottavat haltuun asioita, joissa he ovat alan ammattilaisia. Voin luottaa heidän ammattitaitoonsa ja keskittyä muihin asioihin. Näin minulle jää hetkittäin aikaa uusien ideoiden toteuttamiseen, Liisa sanoo.

Työyhteisössä ei haluta kytätä työhöntuloaikoja, vaan työntekijät voivat käyttää liukumia sitä mukaan, kun oma elämä niin vaatii.

Jos jonain aamuna tarvitsee vähän enemmän unta, silloin voi tulla vähän myöhemmin töihin. Pääasia on se, että työt tulevat hoidettua ajallaan, Liisa sanoo.

Uudet myyntikanavat janoavat uusia tuotteita

Lisäkäsien palkkaaminen on tuonut selkeitä parannuksia asiakaspalveluun ja tuotantoon. Verkkokaupassa asiakkaat saavat vastaukset nopeammin ja vaatteiden valmistus muotoutuu koko ajan systemaattisemmaksi ja suunnitelmallisemmaksi.

Aikataulutuksen ja organisoinnin merkitys kasvaakin hänen mukaansa samaa tahtia yrityksen laajentumisen kanssa. Myös uudet myyntikanavat ja tuotevalikoiman kasvattaminen vaativat työnteossa jatkuvasti uusia toimintamalleja ja ennakointia.

Yrityksen ydinasiana on valmistaa tuotteita, joista asiakkaat aidosti pitävät. Jatkuvasti kasvava asiakaskunta haluaakin nähdä ja ostaa uusia, juuri heille sopivia tuotteita. Kasvulla halutaankin mahdollistaa tuoterepertuaarin laajeneminen ja uusien tuotteiden säännöllinen lanseeraaminen.

Vaikka liiketoiminta kasvaa ja töitä tehdään tavoitteellisesti, Ommellisen yksi tärkeä tavoite on säilyttää työpaikalla tekemisen ilo. Liisan mukaan se on heille oikeasti tosi tärkeä juttu, joka toivottavasti näkyy myös loppuun asti viimeistellyissä ja pitkään iloa tuottavissa kankaissa sekä vaatteissa.

 

Kuva: Nora Niemispelto

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods