Siirry tekstiin
MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17
NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ! NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSIIN SUOMESSA! Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksiin Suomessa!
Kieli
Ostoskori
Ompele merinovillaiset asusteet - Ommellinen

Ompele merinovillaiset asusteet

Asusteita on mukava ommella, sillä ne valmistuvat nopeasti ja tuovat lämpöä ja lisämaustetta asuihin. Suositut asusteet ovat myös ihana lahjaidea rakkaalle tai ystävälle. Ompele asusteet Ommellisen merinovillasta, joka on neulottu Suomessa mulesing-vapaasta villasta.

 

Ompele tuubihuivi

Runsas ja lämmin tuubihuivi on ihana kääriä kaulaan takin alle, mutta myös viileinä päivinä vaikkapa Jättipaidan kaveriksi. Ompele tuubihuivi Ommellisen merinovillasta.

1. Leikkaa villasta 140 x 70 cm kokoinen pala. Jos ompelet huivin yksivärisestä, interlogneulotusta merinovillasta, leveydeksi riittää 125 cm, sillä se joustaa enemmän.
2. Saumaa pitkäsivu yhteen, oikeat puolet vastakkain.
3. Vedä tuubi kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain. Saumaa lyhyt sivu renkaana yhteen. Jätä kääntöaukko.
4. Käännä tuubihuivi oikein päin. Ompele suoralla ompeleella kääntöaukko umpeen. Tadaa, valmista tuli! Silitä ja kiedo kauniisti kaulaasi.

 

 

Ompele panta

Villapanta on nopea ommella ja ihana käyttää syksystä kevääseen saakka. Pannassa olevan rusetin voi asetella kauniisti päälaelle tai piilottaa niskaan.

1. Tarkista päänympärys ja leikkaa  sopivan kokoinen pala. Me teimme pannan 49 x 21 cm kokoisesta merinovillapalasta. Mitä korkeampi pantaosa on, sitä runsaampi ja enemmän rusettimainen pannasta tulee. Tamppikappaleeseen tarvitset lisäksi 10 x 11 cm kokoisen palan.
2. Saumaa pitkä sivu yhteen, oikeat puolet vastakkain.
3. Käännä panta kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain. Saumaa renkaana, muista jättää kääntöaukko. Käännä panta oikein päin.
4. Ompele erillinen rusetti. Ompele tampin pitkä sivu yhteen ja käännä oikein päin.
5. Aseta tamppi pannan ympärille oikeat puolet vastakkain. Saumaa tampin päät yhteen. Tampin korkeudella vaikutat rusetin ulkonäköön.
6. Tikkaa tampin saumuriompeleeseen vahvistusommel ja käännä tamppi oikein päin.
7. Ompele pannan kääntöaukko suoralla ompeleella ja niin on pantakin hetkessä valmis!

 

 

 

Ompele säärystimet

Säärystimet on ihana pukea nilkkojen suojaksi kävelylenkille ja luistinten kaveriksi, mutta ne näyttävät suloisilta myös Leggareiden kanssa vaikkapa Jättipaitaan yhdistettynä. 

 

1. Leikkaa mittakuvan mukaan kaksi palaa merinovillasta säärystimiä varten. Huomaa, että palat ovat yläreunasta leveämmät. Lisäksi tarvitset n. 1 cm levyistä kuminauhaa, noin 27 cm.
2. Tee tasosaumalla tai muulla joustavalla ompeleella yläreunoihin 4 cm käänteet ja alareunaan 3 cm käänteet.
3. Saumaa pitkä sivu yhteen, oikeat puolet vastakkain. Tee sama molempiin säärystimiin.
4. Aputikkaa kuminauha kiinni noin kahden sentin päähän ylä- ja alareunasta.
5. Ompele ompelukoneen suoralla kuminauha kiinni venyttämällä se säärystimen pituiseksi.
6. Tee trenssit ylä- ja alareunoihin kääntämällä saumanvarat takakappaleen puolelle ja tikkaa oikealta puolelta, noin paininjalan päästä sivusaumasta. Kuminauhan päät jäävät piiloon sauman alle. Lisää kuminauha myös toiseen säärystimeen. Valmista tuli ja ei muuta kuin ulkoilemaan!

 

 

 

Ompele kämmekkäät

Kämmekkäät tuovat lämpöä pitkiin päiviin tietokoneella tai hetkiin kun, tarvitset sorminäppäryyttä ulkoilmassa.

1. Leikkaa palat mittojen mukaan.
2. Ompele 3 cm käänteet kämmekkään ylä- ja alareunoihin.
3. Saumaa kämmekkään pitkä sivu oikeat puolet vastakkain.
4. Saumaa tiimalasin muotoisen kappaleen pitkä sivu ja käännä oikein päin.
5. Saumaa lopuksi kämmenen ympärille tuleva kappale kämmekkään ympärille. Kämmenen ympärille tulevan kappaleen lyhyt, ei saumattu sivu, kohdistetaan käänteen reunan kanssa samaan tasoon. Näin kämmenen ympärille tuleva kappale kääntyy hieman yläviistoon ja asettuu luonnollisesti käden ympärille.
6. Tikkaa kämmekkään pitkän sivun saumanvara taaksepäin. Huomioi, että kämmekkään sauma puetaan pikkurillin puolelle. Valmista tuli! Nauti kämmekäiden tarjoamasta lämmöstä!

Video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Voit katsoa asusteiden ohjeet myös ompelulivestämme Facebookista. LINKKI VIDEOON. 

ILOISIA OMPELUHETKIÄ!

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods