Siirry tekstiin
MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17
NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ! NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSIIN SUOMESSA! Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksiin Suomessa!
Kieli
Ostoskori
Pidä huolta merinovillaisesta aarteestasi - Ommellinen

Pidä huolta merinovillaisesta aarteestasi

 

 

Ommellisen merinovillaiset tuotteet ovat pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia iholla, sillä merinovilla on villalaaduista hienointa ja ohuinta. Merinovilla ei kutita eikä pistele herkkäihoistakaan vaan tuo lämpöä ja onnellisuutta. Merinovillan suosio Suomen talvessa on kiistaton, mutta koska materiaali on hengittävää eikä hiosta, se sopii käytettäväksi myös vuoden ympäri. Merinovillaa käytetään ohuissa ja korkealaatuisissa neuleissa, Ommellisen valikoimasta löydät mm. merinovillaisia neulepaitoja, Panchoja, mekkoja sekä asusteita.

Ommellisen käyttämä merinovilla on eettistä, mulesing-vapaata villaa, joka on tuotettu Etelä-Amerikkalaisista merinolampaista. Villa on Öko-Tex-sertifioitua. Lanka on valmistettu Italiassa ja neulottu Orivedellä Orneuleella, vain reilun sadan kilometrin päässä Ommellisen työtiloista.

 

Merinovillavaatteen hoito-ohje

Vaatteen oikeanlainen huolto lisää sen käyttöikää ja ekologisuutta. Hyvien ominaisuuksiensa ansiosta merinovillainen vaate voi olla ikuinen ystäväsi, kunhan muistat huoltaa sitä oikein. Tahrat tulee poistaa välittömästi, mutta muutoin merinovaate kaipaa pesua hyvin harvoin, sillä villakuitu hylkii luonnostaan likaa. Ommellisen merinovillaneuloksille on tehty superwash-käsittely, minkä ansiosta ne kestävät villapesun myös koneessa. Tärkein huoltotoimenpide on kuitenkin tuuletus tai pakkaslumessa lepääminen. Ulkoilmassa tuulettamalla vaate raikastuu ja mahdolliset hajut häviävät. Merinovillaisen aarteesi suurin halu on siis päästä tuulettumaan, ja sitähän me kaikki välillä kaipaamme :)

Merinovillaiseen Rentoilutakkiin kääriytyminen lisää onnellisuutta ja lämpöä. Takki on monikäyttöinen ympäri vuoden ja se on helppo yhdistää eri tilanteisiin ja asukokonaisuuksiin. 

 

Merinovillavaatteen pesuohje

Yksittäiset tahrat tai tummentumat hihansuissa kannattaa poistaa heti ja siihen voi käyttää esimerkiksi sappisaippuaa. Mutta mikäli vaate tarvitsee kokonaisvaltaista pesua, tulee se pestä pesukoneen villapesuohjelmalla nurinpäin 30 asteessa. Käytä villalle tarkoitettua pesuainetta, jonka pH on alle 7. Ethän lisää huuhteluainetta. Muista, että merinovillalle on ominaista kutistua pesussa ja siksi se tulee pesun jälkeen varovasti muotoilla oikeisiin mittoihinsa ja kuivattaa mahdollisimman vaakatasossa. Varo ylivenyttämistä. Kuivuneen vaatteen voi hellästi silittää nurjalta puolelta raudan pienimmällä lämmöllä tai kostean pyyhkeen läpi. Kaikkea ylimääräistä mekaanista hankausta kannattaa villan kanssa välttää. Mikäli neulos kuitenkin hankautuu ja siihen tulee nyppy, voit nyppäistä sen kevyesti käsin irti neuloksesta, jolloin kuidun pää jälleen sulkeutuu

Säilytä kaunis merinovillainen aarteesi ilmavasti, hyllylle laskosteltuna. Kevyen neuleen voi myös ripustaa pehmustettuun henkariin.

Paitaponchon, eli Panchon avulla tuplaat asukokonaisuuksiesi määrän, sillä Panchon voi yhdistää esimerkiksi mekon, tunikan tai farkkujen kanssa. Panchossa on iso kaulus, sivuilta avoimet miehustat ja pitkät hihat.

 

Kuinka poistat sähköisyyden merinovillavaatteesta?

Talvella pakkasen kuivattaessa ilmaa, ilmankosteus pienenee ja sähköisyys lisääntyy. Meillä Ommellisella on paljon sähköä ilmassa varsinkin kovilla pakkasilla, sillä ompelimomme ja varastomme ovat kaikki saman katon alla. Käsittelemme paljon materiaaleja surisevien ompelukoneiden ääressä ja tämä edesauttaa sähköisyyden syntyä. Uusi Ommellisen aarteesi saattaa siis alussa tuntua sähköiseltä ja tarttua ihoon kiinni, mutta älä huoli, merinovillaisen vaatteen sähköisyys vähenee, mitä enemmän vaatetta käyttää ja tuulettaa.

Sähköisyyden tuntuessa on hyvä huolehtia ihon omasta kosteudesta ja hieroa käsiin ja jalkoihin kosteusvoidetta ennen pukeutumista. Vältä myös kaikkea keinokuituista, niin vaatteita kuin petivaatteitakin, sillä ne lisäävät sähköisyyttä.

Voit myös yrittää poistaa sähköisyyttä pyyhkimällä käsin vaatteen nurjalle erittäin lievää tiskiaineen ja veden yhdistelmää tai suihkuttaa kaupassa myytävää sähköisyyden poistajaa. Varmistathan kuitenkin tuotteen sopivuuden vaatteellesi. Metallihenkarilla vaatteen sively varovasti niin sisä- kuin ulkopuoleltakin voi myös helpottaa ja vapauttaa sähköä.

Huolehdithan merinovillaisesta aarteestasi hyvin, niin lupaamme sen antavan vastarakkautta ja lämpöä Sinulle takaisin pitkän aikaa!

 

TUTUSTU JA IHASTU OMMELLISEN MERINOVILLAISIIN VAATTEISIIN TAI OMPELE ITSE UPEISTA MERINOVILLAKANKAISTA LEMPIVAATTEESI!


Villamekko on upea, näyttävä ja lämmin asu syksyyn ja talveen.   

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods