Siirry tekstiin
MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 10-17
NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ! NOPEA TOIMITUS 1-3 ARKIPÄIVÄSSÄ!
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSIIN SUOMESSA! Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksiin Suomessa!
Kieli
Ostoskori
Näin käytät Ommellisen kaavoja - Ommellinen

Näin käytät Ommellisen kaavoja

Rakastan ompelua; sitä prosessia kun kangas muuttuu lempivaatteeksi. Sen sijaan esivalmistelut jätän mielelläni vähemmälle. Tästä filosofiasta syntyivät Ommellisen kaavat. Toivon, että ne päästävät sinut entistä nopeammin lempipuuhaasi saumurin ääreen ja jättävät esivalmisteluvaiheet vähemmälle.

Löydä kaava ja siihen sopiva kangas netistä, verkkokaupamme valikoimasta tai tule kangaskauppaamme Kinkomaalle, Jyväskylän kupeeseen. Autamme Sinua valitsemaan sopivan kaavan ja kankaan juuri Sinun tarpeisiisi!


Helpot ja selkeät kaava-ohjeet

Ommellisen kaavoilla on yksi vaate per arkki, joten arkki on visuaalisesti selkeä ja helposti tulkittavissa. Kappaleista löytyy myös tärkeät merkit yhdellä silmäyksellä. Nuppineulojen käyttöä pyrimme välttämään silittämällä kaavan kankaaseen ja kohdistamalla kappaleet hakkimerkkien avulla.

Kaavat ovat kokonaisia, joten sinun on helppo verrata kappaleita lempivaatteeseesi ja varmistaa oikea koko. Kaavat sisältävät 1 cm saumanvarat, joten leikkaamasi kaavaosat sopivat taatusti yhteen eikä heittoja pääse tapahtumaan. 

 

 

Oman koon valinta kaavasta

Oman koon valintaan vaikuttaa oma mieltymys, miten väljistä tai tiukoista vaatteista pitää. Saman kokoiset asiakkaamme saattavat valita täysin eri kokoiset vaatteet, toinen pitää istuvammasta vaihtoehdosta kuin toinen. Löydät valmiin vaatteen mitat kaavapaketista, tai käy katsomassa mitat verkkosivuiltamme ja vertaa niitä omaan joustavaan, lempivaatteeseesi. Vertaa ainakin kainalo-kainalo-, olka-helma- sekä olka-olka -mitat. Toinen vaihtoehto on verrata kaavaa olemassa olevaan vaatteeseen. Asettele vaate kaavan päälle ja katso, mikä koko olisi sinulle sopiva. Muista, että kaavaan on lisätty jo saumanvarat. 

Sinun on myös mahdollista sovittaa myymälässämme samasta kaavasta tehtyä valmista vaatetta ja tarkistaa näin oman kokosi.

 

Silitettävän kaava-arkin käyttötavat

Ommellisen kaavoja voit käyttää monella eri tapaa:


Voit silittää Ommellisen kaavat suoraan kankaalle. Kannattaa leikata kaava muutamaan osaan, jolloin silitys on helpompaa. Silityksen jälkeen leikkaa oman koon kaavaosat arkilta ja samalla kankaasta. Silityksen etuja ovat, että kaavan osat ovat mittatarkkoja. Kangas tulee silitetyksi samalla kertaa ja se helpottaa ompelua. Silittämällä et myöskään tarvitse nuppineuloja. Jos teet usean vaatteen yhtä aikaa, silitystekniikalla voit leikata varmemmin useita kankaita päällekäin — niin monta mihin saksesi pystyvät!

 

Voit myös ensin leikata koot irti kaava-arkista, silittää ne kankaalle ja sitten leikata kangas kappaleiden mukaan.


Voit käyttää kaavaa myös perinteiseen tapaan ja jäljentää kaavan haluamallesi kaavapaperimateriaalille. Ommellisen verkkokaupassa ja myymälässä on saatavilla silitettävää kaavapaperia, jos haluat päästä kokeilemaan silitettävyyttä, mutta haluat säilyttää kaava-arkin ehjänä.

 

Mitä tulee ottaa huomioon ennen kaavan käyttöä?

Kaava-arkeissamme kaavat ovat kokonaisia, ei puolikkaita kuten usein olemme kaavalehdissä tottuneet. Järjestä itsellesi tilaa, jotta pystyt käsittelemään isoa kaava-arkkia. Jos silität kaavan, varmista että sinulla on alusta, jonka päällä voit silittää. Laita vaikka pyyhkeitä pöydälle silitysalustaksi, jotta pöydän pinta ei vaurioidu. Osa asiakkaistamme kertoo silittävänsä sileän maton päällä. Silitä mahdollisimman pienellä lämmöllä. Testaa, kuinka pienellä lämmöllä kaava tarttuu kankaaseen, silloin saat käytettyä arkkia useamman kerran. Arkista on mahdollista silittää kaava noin viisi kertaa, jos silityslämpötila on ollut tarpeeksi matala. Toki kankaan materiaali ja pinta vaikuttavat käyttökertamääriin. Meidän silitysennätys on yli 20 tarttumiskertaa! Jos kaavan liimapinta ei enää toimi, voit jatkaa kaavan käyttöä normaalin paperikaavan tavoin.

 

 

Kaavavideolla ompelemme vaatteen kanssasi

Ostaessasi Ommellisen kaavan saat mukana kirjalliset ompeluohjeet sekä linkin opastusvideoon. Kaava lähetetään sinulle postitse ja linkin opastusvideoon löydät kaavaohjeesta. Kaava toimitetaan sinulle pahvirasiassa, jossa voit käytön jälkeen säilyttää kaikki kaavan osat, jolloin ne pysyvät sinulla tallessa seuraavaa käyttökertaa varten. Opastusvideolla ompelemme vaatteen vaihe vaiheelta. Voit ommella mukana tai katsoa työvaiheet rauhassa etukäteen.

Ommellisen kaavojen ompeluun tarvitset mielellään saumurin sekä joustavaa ommelta tikkaavan ompelukoneen kaksoisneulalla varustettuna. Itse käytämme myös peitetikkikonetta.

 

Ei muuta kuin hommiin

Ommellinen on syntynyt rakkaudesta käsitöihin, mukavaan pukeutumiseen ja siihen hetkeen, kun kangas herää henkiin vaatteena. Toivon, että kaavojen myötä yhä useampi pääsee toteuttamaan luovuuttaan ja nauttimaan käsillä tekemisen taiasta. Uskalla sinäkin kokeilla ja huomata, miten itse tehty vaate palkitsee ja lisää arvostusta vaatetta ja käsillä tekemistä kohtaan. Itse tekemällä saat juuri sellaisen vaatteen kuin haluat!

 

Onnellisia ompeluhetkiä! 

Toivoo Liisa

 

Ommellisen kaavavalikoimaan kuuluu jo yli 40 upeaa vaatemallia ja julkaisemme uusia kaavoja useita kertoja vuodessa. Laaja kangasvalikoimamme tarjoaa upeita väri- ja kuosivaihtoehtoja ompeluprojekteihisi. Ommellisen osaava ja avulias henkilökunta auttaa sinut alkuun ja aina voit kysyä, jos joku asia mietityttää.

Muistathan, että kaava on vain sinulle ja yksityiseen käyttöön. Kaavojen jakaminen ja kopiointi kolmannelle osapuolelle on kielletty. 

 

Löydä kaava suosikkivaatteeseesi monipuolisesta kaavavalikoimasta. Säästä rahaa ja ompele lempivaatteesi itse!

    

Ommellinen on kangaskauppa lähelläsi! Myymälämme sijaitsee Kinkomaalla, noin 10 km Jyväskylän keskustasta Tampereen suuntaan. Tule ihastumaan laajaan ja laadukkaaseen kangasvalikoimaamme.

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods