OMMELLISEN TARINA

Ommellinen on saanut alkunsa yhdeksän vuotta sitten kun erityisopettajana työskennellyt Liisa haaveili hieman pidemmästä äitiyslomasta ennen perheen kolmannen lapsen syntymää. Intohimoinen ompeluharrastus ja blogi muuttuivat kotiullakolla pyöritettäväksi yritykseksi, minkä tavoitteena oli myydä vaatteita ystäville ja saada siten lisää aikaa lasten kanssa kotona. Kuten nyt nähdään, on vaatteisiin ihastunut muutkin kuin ystävät ja Ommellinen on saanut ottaa askeleita myös kotiullakon ulkopuolella. Tänään Ommellinen työllistää jo kolme kourallista upeita ammattilaisia. Yrityksen ensimmäiset vuodet ovat hieno osoitus siitä, miten hyviä juttuja tapahtuu kun suhtautuu avoimesti uusiin asioihin sekä mahdollisuuksiin ja on valmis tekemään töitä onnistumisen eteen. 

Ommellisen ensimmäiset vuodet olivat vauhdikkaita ja täynnä monenlaisia yllätyksiä. Oli alihankintaa ja kangasliiketoimintakauppa. Lapset kotona ja koti täpötentäynnä kankaita ja koneen surinaa. Ommellisen kolmannen vuoden alussa lapset lähtivät kouluun sekä päivähoitoon ja saimme lisää aikaa yritystoiminalle. Neljäntenä vuonna Liisan mies Jesse siirtyi täysipäiväisesti yritykseen töihin ja ensimmäiset työntekijät liittyivät myös joukkoon. Alihankinta päättyi ja olimme onnellisia kun ympyrä jälleen sulkeutui ja kaikki tuotanto oli omissa käsissä.

Neljännestä vuodesta eteenpäin jokainen uusi ihminen on tuonut arvokasta osaamista sekä tunnetta yhteiseen tekemiseen. Tuotanto on ollut aina arjen ytimessä, mutta toiminnan kasvaessa osaajia on tarvittu myös myynnin edistämiseen sekä hallinnollisiin tehtäviin. Jokainen meistä haluaa tehdä parhaansa Ommellisen ja yhteisen hyvän eteen, sitoutuu osaksi omaa pientä Ommellista perhettämme ja ymmärtää pienen yrityksen reunaehdot. On korvaamatonta, että meillä on niin sitoutunut ja avoin työyhteisö. 

Upean työyhteisön lisäksi merkityksellisyyttä tekemiseen on tuonut uudet tilamme ja upea rakennus, missä saamme päivämme viettää. Rakensimme itse uudet tuotantotilat, myymälän sekä "yläkerran", missä vietämme tauot sekä muut yhteiset hetkemme. Uudet, raikkaat ja toimivat tilat tarkoittavat meille sujuvaa arkea, turvallisuutta ja kauneutta, mistä saamme nauttia jokaisena työpäivänä. 

Ommellinen arki on täynnä ahkeruutta, värejä, kuoseja ja mukavuutta. Teemme kovasti töitä, mutta pidämme myös hauskaa ja huolen toisistamme. Elämme töissä onnellista arkea ja koemme tekevämme merkityksellistä työtä kotimaisen vaatetuotannon äärellä.  

Ihanaa, että kuljet tätä matkaa kanssamme. 

OMMELLISUUS

Meille pukeutuminen merkitsee paljon muutakin, kuin pelkkää vaatetta tai palaa kangasta. Viestimme vaatteilla, väreillä sekä kuoseilla itsestämme paljon ympäristölle ja myös itsellemme. Värit ja niiden käyttö kulkevat yhteistä matkaa vuodenaikojen mukana ja tyylimme muuttuu elämäntilanteidemme ja arjen muuttuessa. Jokaisella on lupa pukeutua juuri kuten itse haluaa. Pukeutuminen tuo itselle hyvää mieltä sekä itsevarmuutta. Me Ommellisella valmistamme vaatteita, joita haluamme myös itse käyttää.

Vaikka tyyli vaihtuisi, mukavuus pysyy. Mukavuus, vaatteen istuvuus sekä helppokäyttöisyys ovat ominaisuuksia, jotka auttavat vaatteen pääsemistä osaksi arkea sekä käyttöön tilanteissa kuin tilanteissa. Kun mukavuuteen yhdistetään kotimaisuus ja laatu, ollaan jo lähellä täydellistä vaatetta. Kotimaisuus on meille itsestäänselvää, mukavuus aina tavoitteena ja laatu kaiken lähtökohtana. 

Kysyimme teiltä asiakkailta, mikä Ommellisessa on teille tärkeintä ja vastasitte meille juuri nämä kolme asiaa: Kotimaisuus, mukavuus ja laatu. Kiitos kun olette tässä kanssamme samoilla linjoilla. 

Uskomme vahvasti siihen, että mitä lähempänä asiat tehdään, sen paremmin ne ovat. Käytämme paljon Suomessa valmistettuja materiaaleja ja pyrimme aina yhteiseen hyvään. Meille on tärkeää työllistää lähialueen yrityksiä ja tietää, että oman yrityksemme valinnoilla voimme vaikuttaa myös välillisesti työllistäen. Tällä hetkellä kaikki materiaalimme puuvillapohjaista painokangasta, yksiväristä trikoota ja puntoa lukuunottamatta neulotaan Suomessa. Olemme tästä tavattoman ylpeitä. Myös kaikki oheismateriaali: nyörit, kuminauhat ja ompelumerkit valmistetaan Suomessa. 

Ommellinen ei halua sitoa resursseja ja ajatuksia mallistoihin, vaan teemme vaatteita vuodenajan mukaan ja pyrimme laskemaan tuotantomäärät kysyntää vastaaviksi. Meillä ei ole jälleenmyyntiä, joten voimme itse määrittää aikataulumme sekä reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Pidämmekin ketteryyttä yhtenä parhaista ominaisuuksistamme ja uskallamme joskus myös hullutella.

Kaiken Ommellisen kauneuden takana ovat Suomalaiset kuosisuunnittelijat, ketkä luovat meille toinen toistaan upeampia kuoseja ja värimaailmoja, jotka heräävät henkiin kankaan ja vaatteen muodossa. Saamme nauttia taiteesta yllämme ja osana arkeamme. Meillä on noin kourallinen suunnittelijoita, yhteistyö on tiivistä, avointa ja aina toista kunnioittavaa.

Vaatteiden ja kankaiden lisäksi löydät meiltä kaavoja, koruja ja pieniä kodintuotteita. Haluamme kuosiemme loistavan eri materiaaleilla ja tuotteissa, ilona kotona ja aktiivisessa arkikäytössä. Uskomme, että pienet asiat lisäävät onnellisuutta arjessa. Niitä ei tarvitse erikseen edes huomata, sillä ne saavat sinut automaattisesti hymyilemään. 

Olisipa ihanaa saada sinut vierailemaan luonamme! Muistathan, että tuotantotiloihimme saa aina kurkistaa ja kysyä kaikkea mahdollista toimintaamme liittyvää. Haluamme tehdä töitä avoimesti ja rinta rottingilla, onnellisena ja ylpeinä omasta työstämme!

Myös sinulla on syytä olla itsestäsi ylpeä, kun teet kotimaisen vaatehankinnan! Se on merkityksellistä niin monella tapaa!

OMMELLISEN IHMISET